Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Wednesday, February 8, 2012

Dare To Dream...

Assalamualaikum~ (x jwb dosa kalau jwb gatai)hahaha..

Malam ni mood sy asyik pikir bila larh dpt nk beli kete??hahaha..(lesen pun x de dah nk pasang niat beli kete) (>_<)

Okey,saya memang x arif pun pasal2 kereta ni..bagi saya ape nak kisah sangat, juz start your engine dgn gentleman pas2 jalan..kalau larh kereta 2 ade 7 kuase kuda dengan shift gear kt stereng sampai 8 pun bukan die boleh bawa kita sampai bintang or bulan kan?? But still same kt atas jalan raya yg sejoli dengan Cute Little Kancil dan Ikan Kelisa kan??sampai jew destinasi dituju yg beza cepat dan lmbat jew kn..So, No biggie prob larh dear..

Tapi bila usha2 pasal2 kereta cket pemikiran aku dh develop dengan idea2 pasal kereta :)  Kereta German dan Kereta Jepun terbaik wokk..design cantik!!  Kereta Korea okey gak tapi spare part payah, lepas 5 tahun kondisi tahap lemah..

Dari dulu lagi aku pemuja Honda Jazz >_<  Sumpah minat gler kowt kereta ni..huh..terpaku tgk kerata Honda Jazz Pink lalu dpn mata time kuar dari NSK Rawang..Fall in Love larh..ceyytt :P

Top Ranking : Jazz Pink :)
*Drooling larh* aiyak..bestnyer kalau leh letak syarat, siapa nk kwin ngn saya, Honda Jazz Pink 1!! hahaha.. (sumpah org cabut lari)

Sampai arini kereta ni still di tangga pertama kereta idaman..hee..erm..tangga kedua aper erk?? Let's move on saja....selepas Honda Jazz jadi kegilaan saya, Suzuki Swift menjadi pujaan hatiku..cut!!hee..Punggung die yang lebar itu sangat adorable :) oh mama..nak swift!! 

2nd ranking: Suzuki Swift S Concept


cool kan beb??huh~

Okey Next --->>> Ni lagi satu yang leh wat aku x tido malam..cewahh..haha..ohh..i have to get one..No matter what!! (heart string)..hee..kalau cerita kat parent nk kereta ni memang dapat moral support 100%, but mOdal support??hahhaha..tak dapat den nak nolong kate mereka..hahampeh..so pandai2 kau larh YANG FARIDAH ISHAK nak seribu daya x nak seribu dalih..tapi kalau 1 day nnti saya dapat kereta ni kn msti saya mungkin sedang makan pasir jew larh ketika itu..hahaha..  (T___T)

3rd ranking : Audi RS3


U look gorgeous syg... Plizz come to me bby..(sambil kelip2 mata shining star) hee :)
I want nobadi nobadi batchu
I want nobadi nobadi batchu
*sambil joget gedik* (konon seksi)

lagi aper err??haa..ni kowt yg latest yg saya minat (x tau larh bgi korg latest or dh brzaman)hee..ni yg sweet nyer..bila on tv die kan tnyer "Are You Polo Enough? bila selak paper pun die akn tnyer lgi "Are You Polo Enough??  



smart kan??very hotshem kowt.. (rasenyer spelling ni salah)hahaha..
There are also in white,black, blue..but i think red is better :)
Coz 4 me merah itu mutu keunggulan..haha~

Macam x de jew Kereta Tempatan Dalam Ranking ni??ehh...ader larh...
Dimana mane bumi dipijak disitu larh langit dijunjung (ade kaitan kew peribahase ni..hentam larh dh ni jew yg terlintas)hee..


Yezzaa..sumpah jelez ble tgk sorang mamat india drive kete ni time kt parking port dlm parkson saya nmpk ari 2..x sgka ea..lelaki pun minat pink..fuyyoo..gugurl larh u..i looiikee :)
Kete ni dah lame aku nmpk time study kt jengke dlu..mcam biase hanya dapat melihat dan memendam jew..tp at least dh pasang niat larh kn nk dpt kete ni :)

MOTS : Segala impian dan angan2 akan menjadi kenyataan jika kite berusaha untuk memilikinya..nothing impossible keyh!! smoga Allah mempercepatkn impian YANG FARIDAH ISHAK... Amin Ya Rabbal Alamin~



3 comments:

Ida Roslan said...

Amin insyallah =).

Little junO said...

hee..wish me luck k.. :)

ejann_oOnLy said...

haha..gile r kao, SWIFT aku punye!! :D

Post a Comment